Anasayfa
sarrafiye, altın ve döviz fiyatları
Yenile

Altın Fed sonrası kac yılın zirvesine sıçradı

Yayınlanma Tarihi : 20.06.2019 13:10:21

Altın fiyatları, ABD merkez bankası Fed'in faiz indirimlerine hazır olduğunu işaret etmesinin ardından 5 yılı aşkın sürenin en yüksek seviyesine yükseldi.

Spot altın yüzde 2.5 yükselerek ons başına 1,394.11 dolar ile Eylül 2013'ten bu yana en yüksek seviyesini gördükten sonra Singapur saati ile 13:44'te 1,381.07 dolara çekildi. Vadeli altın kontratları New York'ta yüzde 3.6 yükselerek ons başına 1,397.70 dolar ile 2013'ten bu yana en yüksek seviyesine ulaştı.

Altın, ABD ile Çin arasındaki ticaret savaşının olumsuz etkilerinden dolayı yavaşlayan küresel büyüme nedeniyle yatırımcıların güvenli liman aramaları ve merkez bankalarının güvercin tutuma geçmeleri ile birlikte Mayıs sonundan bu yana ralli yaptı. Fed Çarşamba günkü toplantısında gösterge faizi değiştirmezken, açıklamasında borçlanma maliyetlerindeki değişiklik konusunda "sabırlı" olacağı yolundaki söylemini kaldırdı ve yüzde 2 enflasyon hedefinin tutturulamayacağına yönelik tahminini daha da büyüttü. Fed'in bu yaklaşımı doların zayıflamasına neden oldu.

CMC Markets Asia Pacific Pty baş piyasa stratejisti Michael McCarthy, "Daha da gevşeyen parasal koşullar muhtemelen devam edecek," dedi ve "altındaki bu yukarı hareketin önemli tarafı, kritik direnç seviyelerinin yukarı yönde kırılması. Bu nedenle, parasal koşullardaki gevşemeden kaynaklanan temel göstergelerle birlikte teknik taraftan da destek var. Zayıflayan dolar ile birlikte, altından iyi bir performans beklemek için her sebebe sahibiz" değerlendirmesinde bulundu.
Kaynak:Bloomberght






Diğer haberleri görmek için tıklayın.