Anasayfa
sarrafiye, altın ve döviz fiyatları
Yenile

Altın fiyatlarında son durum

Yayınlanma Tarihi : 24.11.2017 18:22:34

Çeyrek altın bugüne 266 liradan başlamasının ardından gelen alımlarla 266.5 liraya yükseldi.


Çeyrek altının da son iki senelik performansına bakıldığında yolculuğuna 165.3 liradan başladığı görülüyor. Çeyrek altındaki değer artışı yüzde 62 olarak görülüyor.

Cumhuriyet altını ise son iki senede 702 liradan bugün itibariyle 1098 liraya yükseldi.

YENİ REKOR GELİR Mİ?

İntegral Yatırım Araştırma Uzman Yardımcısı Aylin Cevizci, gram altının bu performansının arkasında TL'nin dolar karşısındaki değer kaybının olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Altının performansı tedirgin edici bir durum. Çünkü altın ithalatçısı bir ülkeyiz. Hem TL değer kaybederken hem de altın fiyatlarının ons ile şekillendiğini göz önüne alırsak 'gram altında alım fırsatı için tren kaçtı mı' sorusu akla geliyor. Şunu fark ediyoruz ki; 'gram altın alınır mı satılır mı' sorusuna artık dolar/TL hareketine bakarak yanıt verir olduk."

Dolar/TL'nin 4 TL seviyesinden uzak olmadığını, böyle bir durumda ons altının 1.280-1.295 dolar dar bant aralığında işlem göreceği göz önüne alındığında gram altının 165-167 liraya doğru gitmesinin muhtemel olduğunu kaydeden Cevizci, dolar kurunun yükselişini koruması durumunda altının gramının 170 TL seviyesine yaklaşabileceğini bildirdi.

Reel Kapital Araştırma Müdür Yardımcısı Enver Erkan da TL'nin değer kaybettiği bu ortamda, TL bazlı altın fiyatlarının da yükseldiğine dikkati çekti. Erkan, altın fiyatlarının artmasının altın talebinin de yüksek kalmasına neden olduğunu, bunun da altının gram fiyatını 160 TL'nin üzerine çıkarttığını söyledi.

Erkan, altının ons fiyatında 1.285 ve 1.270 doların önemli destek seviyesi olduğunu, 1.310 doların ise direnç konumunda bulunduğunu ifade ederek, "4 üzerinde bir dolar/TL ve 1.300 doların üzerinde bir ons fiyatı, gram altının da 170 TL bandına hareket etmesi demek olacaktır. TL'de ilave değer kayıpları olursa bu bandın üzerine de çıkabilir" diye konuştu.
Kaynak:Haberturk






Diğer haberleri görmek için tıklayın.