Anasayfa
sarrafiye, altın ve döviz fiyatları
Yenile

Altin haberleri

Yayınlanma Tarihi : 11.02.2011 09:56:27 Altin fiyatlari
1377’nin üzeri kirilmadigi sürece 1366 hedefiyle 1374’ten ölçülü miktarda satis yapmak üzere beklenebilir.

Altinin Kisa Vadeli Yükselisi Sinirli Olur
Dünyada hisse senedi piyasalarindaki yükselisler er ya da geç altin fiyatlarinin gerilemesine neden oluyor. Bu durum son zamanlarda daha sik ve kolay olustugunu görüyoruz. Öyle görülüyor ki ABD’de azalan issizlik hisse senedi piyasalarinda alim getirirken diper yandan issizligin uzun bir süre daha yüksek kalabilecegini hatirlatan Bernanke’nin açiklamalari özellikle sanayi mallarinin talebinde fazla artisin devam etmeyebilecegini gösterdi. Bu sayede örnegim bakir fiyatlari gerilerken gida fiyatlarindaki yükselisler açiklanabiliyor.

Bu durum vitrin enflasyonuna daha kolay yansiyacagi için ABD’de faizlerin artisi da daha kolay olacaktir. Diger bir deyisle eger enflasyon daha popüler olursa o zaman faiz piyasasi bunu daha aleni sekilde fiyatlayacaktir ki bu da faizlerdeki yükselisi önümüzdeki günlerde hizlandirabilir. Bu nedenle 1362 Dolar üzerinde altin fiyatlari yükselebilecek olsa bile ben bu yükselis sürecinin çok kisa olacagini ve yükselis mesafesinin de en fazla 20 Dolar kadar olacagini yani 1382 Dolar civarinda altinin nefesinin kesilecegini düsünüyorum. Dolayisiyla yükselisler kisa vadede ve orta vadede satis firsati
olarak degerlendirilebilir.

Günlük Strateji: 1377’nin üzeri kirilmadigi sürece 1366 hedefiyle 1374’ten ölçülü miktarda satis yapmak üzere beklenebilir.

Günlük Beklenti: Yatay
Haftalik Beklenti: Yatay
Uzun Vade: Asagi
kaynak:mynet





Diğer haberleri görmek için tıklayın.