Anasayfa
sarrafiye, altın ve döviz fiyatları
Yenile

Dolar/TL Paritesinde Yükseliş Başladı

Yayınlanma Tarihi : 31.05.2018 22:23:02

Dolar/TL paritesi, piyasaların üçüncü iş günü olan Çarşamba günü 4.44-4.56 bandında oynak ve dalgalı bir seyir izlerken haftanın dördüncü işlem günü olan Perşembe günü ise yönünü yukarı çevirdi.

Dün dalgalı bir seyir izleyen Dolar/TL paritesi, haftanın dördüncü işlem gününe 4.45 seviyelerinden başladı. Parite bu rakamın ardından %1'in oranında yükselişe geçerek 4.51 seviyesini gördü. Dolar endeksi bugün ise yüzde 0.2 oranında değer kaybederken Euro/TL  ise yüzde 1'i aşan artışla 5.27 seviyesinden işlem gördü.

Bu ayın başından geçen haftaya kadar gelişen para birimleri arasında dolara karşı en çok değer kaybeden para birimleri arasında yer alan Türk Lirası, Merkez Bankası’nın art arda attığı adımlar ve Londra'dan verilen olumlu mesajların etkisiyle son günlerde pozitif yöne doğru döndü.

Stratejist Sevim Şahin tarafından yapılan piyasa değerlendirmesinde gelecek hafta açıklanacak olan enflasyon verisi ve Merkez Bankası'nın tepkisinin kurun hangi yöne doğru evirileceğini gösteren önemli veriler olduğuna dikkat çekti. Ünlü stratejist, TCMB'nin normalleşme açıklamalarıyla kurda bir miktar değer kaybı yaşandığını ancak bu durumun devam edip etmeyeceğinin önümüzdeki hafta açıklanacak olan enflasyon verisine bağlı olduğunu belirtti.







Diğer haberleri görmek için tıklayın.