Anasayfa
sarrafiye, altın ve döviz fiyatları
Yenile

Dolar haftaya nasıl başladı

Yayınlanma Tarihi : 27.11.2017 10:20:27

Enflasyonda yaşanan yükseliş, AB, ABD ve NATO ile ilişkilerin gerilmesi, jeopolitik gelişmelerin TL'ye baskı yapmasıyla geçen hafta rekorlarını tazeleyen Dolar/TL yeni haftaya düşüşle başladı.

Bugün yurt içinde önemli bir veri akışı bulunmazken ABD'de konut satışları verisi izlenecek.

HAFTANIN GÜNDEMİ

Hfatanın devamında bölgesel Fed Başkanlarının açıklamaları ve Başkan Janet Yellen'ın Çarşamba günü yapacağı konuşma takip edilecek.

Yine Çarşamba günü Fed'in faiz artırım beklentilerinde önemli rol oynayan ABD PCE enflasyonu açıklanacak.

VERGİ REFORMU RADARDA

ABD'de vergi reformuna ilişkin Senato'da yapılacak oylama da piyasaların radarında olacak. ABD Senatosu'nun perşembe günü Cumhuriyetçi senatörler tarafından hazırlanan vergi reformu tasarısını oylaması bekleniyor.

Kapital FX Araştırma Müdür Yardımcısı Enver Erkan yolladığı bir notta "Cumhuriyetçilerin 52 oyu garantileyip garantilemediği henüz belli değil, bu da oylamanın yapılıp yapılmayacağına dair de belirsizlik oluşturuyor." dedi.

Hafta içinde TL’de zımni oynaklığın %16,47 ile Nisan’dan sonraki en yüksek seviyesine çıkmasının ardından son 3 günde gerileme göstererek %14,91 seviyesine indiğini hatırlata Erkan "Geçtiğimiz ayın başında USDTRY zımni oynaklık seviyesi bunun yarısı kadardı. Merkez Bankası’nın NDF işlemlerine başlaması, offshore portföy çıkışlarını geçtiğimiz hafta biraz yavaşlatmış olsa da, lokal bireysellerin FX mevduatlarını artırıyor olmaları TRY’deki değer kaybının devam ediyor olmasının başlıca sebeplerindendir." açıklamasını yaptı.
Kaynak:Bloomberght






Diğer haberleri görmek için tıklayın.